Tulevaisuuden liputuspäivät #001: Mäkihyppääjien muistopäivä

Mäkihyppääjien muistopäivää vietetään 28. helmikuuta suomalaisten mäkihyppääjien ja hyppyrimäkien kunniaksi. Mäkihyppääjien rooli kansallisen itseluottamuksen kasvattajina ja juorulehtien levikin edistämisessä sekä hyppyrimäkien arkkitehtoninen rooli suomalaisen rakennustaiteen jatkumossa ovat tärkeimmät syyt juhlapäivän viettoon.

Mäkihyppääjien muistopäivää vietettiin ensimmäisen kerran 22.2.2027 Kajaanin hyppyrimäen räjäytyksen 10-vuotismuistotilaisuuden yhteydessä, mutta se siirrettiin myöhemmin vietettäväksi 28. helmikuuta Matti Nykäsen Holmenkollbakkenin maailmanmestaruuden vuosipäiväksi.

Juhlapäivän rituaaleihin kuuluvat klo 14.00 suoritettava kansallinen telemark-alastulo sekä tarinaringit, joissa ihmiset jakavat muistojaan ja tuntemuksiaan mäkihyppääjien uroteoista. Tilaisuudet, joihin saadaan mukaan vielä elossa olevia mäkihyppääjiä keräävät aina merkittävän ihmismäärän kuuntelemaan ensikäden kokemuksia ja kunnioittamaan hurjapäiden elämäntyötä.